KPN Consulting - Service Innovation by Eluced Training

Een training die geen training is!!!

About

De opzet van een training die geen training is

We gaan een maand lang aan de slag met je klant en met je team in de online werkomgeving. Jouw klant gaat dus meewerken. De accenten worden gelegd tijdens 3 fysieke bijeenkomsten (7okt, 21okt, 10nov). Tussendoor zijn jullie aan de slag met je klant en werken jullie online verder aan je idee. Door online te werken in Creatlr, kunnen wij je ondersteunen wanneer er vragen zijn.

Jouw team krijgt allemaal opdrachten en puzzeltochten. Daar krijg je gedurende de rit commentaar en feedback op. Je leert allemaal dingen die te maken hebben met lean startup design thinking, Job story boards, Value Proposition Design, Business Model Canvas (maar dan expert modus), MVP testing. Stijfkoppigheid is leuk bij reproduceerbare projecten, bij exploratieve projecten (zoals innovatie) is het een luxe die niet te veroorloven is. Innovatie betekent vooral op je snufferd gaan. Net als bij Judo: valoefeningen doen betekent niet dat je geen ruggegraat hebt!

Klantontwikkeling draait consultative selling om

We hebben een service innovation design training voor je gemaakt. Niet een lees training, maar een doe training rondom je eigen klant(case). Geen training, maar “doing”! De filosofie hierachter is dat je innovaties maakt samen met je klant, maar dan indringender. Een manier van samen ontwikkelen die veel rigoreuzer is dan het bekende “co-creëren” of “design, pilot, build, adapt”. Het is er één die uitgaat van “lean innovation” en klantontwikkeling. Klanten maken i.p.v. alleen diensten.

Stel vragen aan ons, leer spelen! De komende dagen worden namelijk teams samengesteld en krijgen jullie een eigen project vol met voorbereidingen, online workshops en video’s. Een vliegende start!

Klantontwikkeling komt uit de school van “lean startup” methodes; zie het zo.
Je dienstontwikkeling is een “stekker” en de klantontwikkeling is het “stopcontact”. De bedoeling is om beide ontwikkelingen gelijktijdig cyclisch te laten co-evolueren. Je komt op een andere manier bij je klant in gesprek dan met je “op maat gemaakte stekker”. Hoe dit werkt? Dat gaan we komende weken samen ontdekken.

Visual Design Thinking

VDT is een denk- en werkmethode die je vast herkent van o.a. een hele hoop beschreven “post-its” op white boards of canvassen. Geen ellenlange geschreven verhalen meer, maar “mindmaps” zodat je ideëen over elkaar heen kunt laten rollen. In Creatlr plak je virtuele “post-its” op verschillende voorgebakken mallen (workshop templates). Wij helpen jullie tijdens de sessies en op afstand met het maken en vullen van die mallen.

en met een voorbeeld case als rode draad. Na een maand kijk je vooral heel anders naar hoe je waarde kunt ontwikkelen voor klanten en ook voor jezelf. Je kunt snel, rijker en overzichtelijk debatteren en redeneren met collega’s over hoe een mogelijke klant aangehaakt raakt. Je gaat pro-actiever denken, o.a. in relaties tussen klanten en toeleveranciers. Om het plat te zeggen, een betere ontwikkelaar van klanten en klantoplossingen. Oh ja, we eindigen met een borrel waar je klant ook bij is, want dat is belangrijk.

Voor de inhoudelijke vragen kan je straks via Creatlr terecht bij Bram en Jille. Vragen over Creatlr worden door Niels opgepakt en alle overige vragen kan je stellen aan Marion. Zij zorgt dat je vraag op de juiste plaats terecht komt.

Veel succes en natuurlijk plezier!

Skill profile

A visual representation of KPN Consulting - Service Innovation by Eluced's skills based on favorite tools of 6 group members.

Social

Get to know us

Join Creatlr

Hi visual thinker!

Innovate faster with visual thinking solutions on any device!


Sign me up!